Vragen over de factuur

 • Moet ik BTW betalen over de XENGO?

  Ja, er moet btw worden betaald over de XENGO. De XENGO en transactieverwerking worden geleverd vanuit Worldline NV/SA, gevestigd in België. Europese btw-regels bepalen dat de aankoop van uw XENGO beschouwd wordt als een Intracommunautaire verwerving en u over de transactieverwerking de zogenoemde btw verleggingsregeling moet toepassen en er dus Nederlandse btw verschuldigd is. Dit betekent dat er geen btw in rekening wordt gebracht maar dat u btw moet afdragen via uw Nederlandse btw aangifte. Meer informatie over deze procedure kunt u vinden op de site van de belastingdienst. de belastingdienst.
  Een in Nederland gevestigde onderneming is geen btw verschuldigd in een ander land.

  Waarom betaal ik een milieubijdrage?

  De XENGO wordt geleverd door Worldline NV/SA, gevestigd in België. In België is het verplicht om een bijdrage te vragen voor de recycling van batterijen en elektronische apparaten. Voor de XENGO wordt dus een bijdrage gevraagd omdat de XENGO een elektronisch apparaat is met een batterij.

  Wat is een recupel bijdrage?

  De recupel bijdrage is het bedrag dat u betaalt bij de aanschaf van een nieuw elektronisch apparaat. Met de inkomsten van deze bijdragen wordt de verwerking en recycling van afgedankte toestellen in België geregeld.

  Wat wordt er bedoeld met ‘Net Settlement”?

  Dit is het commissiepercentage dat over de verwerkte transactie wordt betaald.